24/06/2021
Το πανηγύρι της Τζιάς υποδέχεται την Χαρά Θεού.

Η Χαρά Θεού στο πανηγύρι των Αγίων Αναργύρων σε ένα μικρό χωριό της Κέας. Χριστιανισμός, λαογραφία, εκκλησία και τοπικές κοινωνίες. Η Χαρά Θεού σε πανηγύρι στην Τζιά.

Πρόσωπα /Ιδιότητες (Με σειρά εμφάνισης):
Τα πρόσωπα που εμφανίζονται και οι ιδιότητές τους:

Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Οικονόμου, Ι. Ν. Αγ. Κωνσταντίνου & Ελένης Ηλιουπόλεως
π. Ελευθέριος Δεμέναγας, Ιερό προσκύνημα Παναγίας Καστριανής
Γιάννης Σέρβος, Δάσκαλος Χορού

Γεώργιος Οικονόμου

Ο π. Γεωργίου Οικονόμου είναι Δρ.Θεολογίας και Καθηγητής Μ.Ε. Είναι εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Ηλιουπόλεως.

π. Ελευθέριος Δεμέναγας

Ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Ελευθέριος Δεμέναγας είναι Αρχιερατικός Επίτροπος Κέας.

Γιάννης Σέρβος

Ο Γιάννης Σέρβος γεννήθηκε το 1979. Είναι πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στους Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς. Έχει διατελέσει μέλος του συνδέσμου απανταχού Κείων ο «Σημωνίδης», δάσκαλος παραδοσιακών χορών του 3ου & 4ου Δημοτικού Άνω Γλυφάδας, του 2ου του Δήμου Ιλίου, της ενορίας Αγ. Νικολάου Γλυφάδας και του σχολείου Πετράκη – Βαλσαμίδου. Συμμετείχε στις Πανκυκλαδικές συναντήσεις αερόφωνων παραδοσιακών οργάνων παίζοντας τσαμπούνα και στο πρώτο μέρος του Ευρωπαϊκού φεστιβάλ παραδοσιακής μουσικής στα Μουσεία που έγινε στην Ρώμη, ως ένας εκ των τεσσάρων μουσικών που εκπροσώπησαν την Ελλάδα παίζοντας τσαμπούνα. Υπήρξε εισηγητής σε σεμινάρια Παραδοσιακού χορού με θέμα «Η μουσικοχορευτική παράδοση της Κέας – Τζιάς», ενώ έχει παίξει σε πλήθος χορευτικών εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα. Παραδίδει μαθήματα τσαμπούνας στην σχολή παραδοσιακής μουσικής Κ.Ε.Π.Ε.Μ. Από το 2007 παρακολουθεί μαθήματα βυζαντινής μουσικής και λαούτου.

 

Add comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *