13/10/2024
Η έννοια του ξένου στην Ορθοδοξία και στην Ελληνική κοινωνία.

Η Χαρά Θεού στην Μυτιλήνη, στο νησί που δέχτηκε ίσως το πιο μεγάλο κύμα μεταναστών και προσφύγων. Η έννοια του ξένου στην Ορθοδοξία αλλά και στην Ελληνική κοινωνία ερευνάται με τη βοήθεια ανθρώπων που βιώνουν καθημερινά ιστορίες προσφύγων.

Πρόσωπα /Ιδιότητες (Με σειρά εμφάνισης):

Τα πρόσωπα που εμφανίζονται και οι ιδιότητές τους:

π. Θεόδωρος Δεληγιάννης
π. Χρήστος Τσιτμηδέλης
π. Παναγιώτης Ιωακείμ
Κωνσταντίνος Μποζίνης, Καθηγητής Θεολογίας ΑΠΘ
Βασιλική Ανδρεαδέλλη, Πρόεδρος ΜΚΟ Ηλιακτίδα
Μιχάλης Πουλημάς, Κοινωνικός Επιστήμων
Βαγγέλης Στυλιανού, Κάτοικος Μυτιλήνης

Κωνσταντίνος Μποζίνης

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου και διαμένει μόνιμα από το 2009. Έλαβε Πτυχίο στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ το 1985 και Mεταπτυχιακό Δίπλωμα Eιδίκευσης στο ίδιο Τμήμα το 1990. Το διάστημα 1991-’96 πραγματοποίησε Μεταπτυχιακές Σπουδές στα Πανεπιστήμια Ruprecht-Karls της Χαϊδελβέργης και Sorbonne IV των Παρισίων. Το 2000 έλαβε Διδακτορικό Δίπλωμα στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ. Από το 2009 μέχρ σήμερα, διαδάσκει σαν Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Ποιμαντικής & Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ.

Βασιλική Ανδρεαδέλλη

Γεννήθηκε το 1961 στην Μυτιλήνη. Από το 1985, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της, εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Μυτιλήνη και ξεκίνησε να εργάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης, ως Επισκέπτρια Υγείας. Από τότε και μέχρι σήμερα έχει ενεργή δράση στην προάσπιση και την κοινωνική επανένταξη των ευπαθών ομάδων του νησιού. Από το 2009 μέχρι σήμερα έχει ενώσει τις δυνάμεις της με άλλους εθελοντές του νησιού στην αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος. Είναι Ιδρύτρια και Πρόεδρος της ΜΚΟ Ηλιακτίδας.

Μιχάλης Πουλημάς

Ο Μιχάλης Πουλημάς γεννήθηκε το 1980. Το 2003, αποφοίτησε από το Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, από το οποίο έλαβε και Μεταπτυχιακό δίπλωμα στις Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες το 2006, καθώς και Διδακτορικό το 2016. Κατά την εκπόνηση της διδακτορικής διατριβής του (2009-2012) ήταν υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών Ελλάδας (ΙΚΥ). Έχει εργαστεί σε κοινωνικές δομές σαν ερευνητής και επιστημονικός συνεργάτης. Από το 2016 έως σήμερα, σαν Μεταδιδάκτορας διδάσκει στο Τμήμα Ιατρικής, στη Σχολή Επιστημών Υγείας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.