27/03/2024
Η Χαρά Θεού κάνει την αρχή ενός διαλόγου για την ενότητα στο Βατικανό.

Η Χαρά Θεού επισκέπτεται το Βατικανό και συζητά, μεταξύ άλλων, με τον υπεύθυνο Καρδινάλιο του Παπικού Ιδρύματος για την Ενότητα των Χριστιανικών Εκκλησιών. Ανατολική και Δυτική Εκκλησία, το σχίσμα, η σιωπή πολλών αιώνων και η αρχή ενός διαλόγου. Η Χαρά Θεού στο Βατικανό.

Πρόσωπα /Ιδιότητες (Με σειρά εμφάνισης):

Τα πρόσωπα που εμφανίζονται και οι ιδιότητές τους:

Καρδινάλιος Kurt Koch, Πρόεδρος του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Χριστιανική Ενότητα
Στέφανος Αθανασίου, Θεολόγος, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Βέρνης
π. Ralph Weihemann, Καθηγητής Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο του Άγιου Θωμά του Ακινάτη
Αξιωματικός της Ελβετικής Παπικής Φρουράς

Καρδινάλιος Kurt Koch

Ο Καρδινάλιος Kurt Koch γεννήθηκε το 1950 στο Emmenbrücke της Ελβετίας. Σπούδασε Θεολογία στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου και το Πανεπιστήμιο της Λουκέρνης. Χειροτονήθηκε ιερέας το 1982, υπηρετώντας σε ενορία στη Βέρνη μέχρι το 1985. Παράλληλα, κατείχε την θέση του λέκτορα Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο του Φριβούργου. Το 1987 ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στην Θεολογία και το 1989 έγινε καθηγητής με αντικείμενο την δογματική θεολογία και λειτουργία στο Πανεπιστήμιο της Λουκέρνης. Χειροτονήθηκε επίσκοπος της Βασιλείας το 1995. Το 2010 διορίστηκε Πρόεδρος του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Ενότητα των Χριστιανών με τον τίτλο του αρχιεπισκόπου.

Στέφανος Αθανασίου

O Στέφανος Αθανασίου γεννήθηκε το 1981 στο Χάναου της Γερμανίας. Σπούδασε Ορθόδοξη Θεολογία στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου, με μεταπτυχιακές σπουδές και διδακτορικό στο Τμήμα Θεολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Από το 2011, είναι Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Βέρνης.

π. Ralph Weihemann

Ο π. Ralph Weihemann είναι Καθηγητής Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο του Άγιου Θωμά του Ακινάτη στην Ρώμη της Ιταλίας.