22/07/2024
Νηστεία, διατροφή και οι αρχές της άσκησης και της εγκράτειας.

Η Χαρά Θεού συναντά τον γέροντα Επιφάνειο στο Άγιο Όρος και τον π. Αντώνιο Πατρικίου στη Θεσσαλονίκη, και μιλά μαζί τους για τη Νηστεία, τη διατροφή, το κρασί, τις αρχές της άσκησης και της εγκράτειας. Η Χαρά Θεού στο κελί του Μυλοποτάμου, στο Άγιο Όρος.

Πρόσωπα/Ιδιότητες (Με σειρά εμφάνισης):

Τα πρόσωπα που εμφανίζονται και οι ιδιότητές τους:

Μοναχός Επιφάνειος, Γέροντας του Ιερού καθίσματος του Αγίου Ευσταθίου, στο Μυλοπόταμο του Αγίου Όρους
π. Αντώνιος Πατρικίου, Ιερεύς

Μοναχός Επιφάνειος

Ο Αγιορείτης μοναχός Επιφάνιος, ο Μυλοποταμινός, αφού εγκαταβίωσε για αρκετά χρόνια στην Ιερά Μονή του Αγίου Παύλου, αποφάσισε, το 1990, να συνεχίσει τον μοναστικό του βίο στο Ιερό Κάθισμα του Αγίου Ευσταθίου – Μυλοπόταμος, μετόχι της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας. Από παλαιότερους Αγιοπαυλίτες μοναχούς είχε την τύχη να διδαχθεί το βυζαντινό μέλος, έγινε καλός ψάλτης και ταυτόχρονα επιδόθηκε στο διακόνημα του μαγείρου. Σήμερα ζει και μονάζει στον Μυλοπόταμο Αγίου Όρους, ασχολείται με την μαγειρική και παράγει τα επώνυμα βιολογικά κρασιά Αγίου Όρους, Μυλοπόταμος, γέννημα του αμπελώνα και του οινοποιείου που ο ίδιος υλοποίησε, με απόλυτο σεβασμό στη μακραίωνη παράδοση.

π. Αντώνιος Πατρικίου

Ο π. Αντώνιος Πατρικίου είναι πρεσβύτερος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης. Είναι ακόμη οδοντίατρος, έχοντας τη θέση του Επιμελητή Α΄ ΕΣΥ του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης “Άγιος Δημήτριος”. Είναι εφημέριος του Χαρισείου Γηροκομείου Θεσσαλονίκης της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, καθώς και Υποψήφιος Διδάκτορας στο Τμήμα Ιατρικής του Α.Π.Θ.